Afstudeeronderzoek Eco-schools (ontwikkeling systematiek volwassenheidsniveaus)

Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd zijn er meer dan 50.000 deelnemende scholen en in Nederland 125. Eco-Schools zorgt dat leerlingen/studenten zelf de duurzame verandering van de school van binnenuit vormgeven.
De Wageningen Universiteit heeft samen met Wellantcollege en Nordwin College het ‘Groene Kompas’ ontwikkeld om de volwassenheidsniveaus van scholen op het gebied van duurzaamheid te kunnen waarderen. Scholen groeien geleidelijk van de “activiteiten-georiënteerde fase” naar de “proces-georiënteerde fase” tot uiteindelijk de “maatschappij-georiënteerd fase”. Deze systematiek helpt het management en de Eco-teams om te zien waar ze staan en wat de volgende stappen zijn die gezet moeten worden. In onze begeleiding en bij de audits voor de Groene Vlaggen willen we scholen hierin begeleiden en hierop toetsen, opdat zij extra ondersteuning en informatie krijgen. Voor de toetsing moeten aanvullende vragen en criteria ontwikkeld worden. Wij zoeken een afstudeerder met een achtergrond in duurzame ontwikkeling en iemand die ons kan helpen om de volwassenheidsniveaus verder te ontwikkelen voor de Eco-Schools.

Nederlands sprekend

Study MSc Innovation Sciences, MSc Sustainable Business and Innovation, MSc Sustainable Development
Field
Starts To be determined