Afstudeeronderzoek Eco-Schools (ontwikkeling systematiek voor excellentie)

Eco-Schools is het internationale keurmerk voor duurzame scholen. Wereldwijd zijn er meer dan 50.000 deelnemende scholen en in Nederland 125. Eco-Schools zorgt dat leerlingen/studenten zelf de duurzame verandering van de school van binnenuit vormgeven.

Scholen kunnen na circa twee jaar de Groene Vlag van Eco-Schools bereiken en daarna worden de scholen ieder twee jaar herkeurd. Het blijkt dat scholen bij volgende Groene Vlaggen ook de waardering willen krijgen als zij op een speciaal onderdeel of thema bijzonder goed scoren. Voor Eco-Schools is het aantrekkelijk om deze scholen daarvoor te waarderen en om deze scholen als voorbeeld voor anderen te kunnen laten fungeren. Een goede systematiek met criteria en afspraken over het gebruik moet worden ontwikkeld. Daarbij gaat het zowel om het proces van verduurzaming als de inhoudelijke resultaten die geboekt worden op thema’s als energie, afval etc. Wij zoeken een afstudeerder met een achtergrond in duurzame ontwikkeling en iemand die goed in overleg met scholen kan kijken wat de mogelijkheden zijn.

Nederlands sprekend

Study MSc Innovation Sciences, MSc Sustainable Business and Innovation, MSc Sustainable Development
Field
Starts To be determined