Stagevacature KersVers Advies

Posted on

Type Regular internship
Assignment

Academie van de Stad is een stichting die studenten verbindt aan maatschappelijke vraagstukken in de samenleving. Voor de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling van de Gemeente Utrecht start Academie van de Stad een stageproject op rondom buurthuizen, jongerencentra en andere initiatieven in zelfbeheer.

Initiatieven in zelfbeheer vervullen een centrale rol in Utrechtse wijken: jong en oud komt samen voor activiteiten en sociale contacten. De organisatie is geheel in handen van burgers. Middels het project KersVers advies worden zij vanaf september 2017 ondersteund in professionaliseren.

Hoe werkt dat? Als studentcoördinator begeleid je een team van studentadviseurs. Dit team inventariseert vraagstukken van de initiatieven. Bijvoorbeeld over het betrekken van buurtbewoners of vrijwilligers. Of het werven van fondsen en het maken van een communicatieplan. Het team zorgt voor het advies en de uitvoering. Jij coördineert het proces, coacht en begeleidt de studentadviseurs.

http://utrecht.academievandestad.nl/stagevacature-coordinator-kersvers-advies.html

Profile

Als studentcoördinator geef je leiding aan een team jongerejaars dat zich inzet voor de professionalisering van Utrechtse zelfbeheerorganisaties (buurthuizen, jeugdcentra etc.) Jij bent verantwoordelijk voor coaching, coördinatie en hebt daarbij de kans je eigen (afstudeer)onderzoek uit te voeren en KersVers Advies door te ontwikkelen.

Wij zijn op zoek naar een student die:
● Een positief denker, een probleemoplosser is;
● Initiatief neemt en lef heeft; leergierig is, met een onderzoekende houding;
● Beschikt over goede sociale vaardigheden;
● Verantwoordelijk is en een team kan aansturen;
● Professioneel met onze partners samenwerkt;
● Geïnteresseerd is in maatschappelijke thema’s.

Taken:
● Als aanspreekpunt verbind je alle partijen
● Je matcht de vraagstukken aan de studentadviseurs
● Je coacht en begeleidt de tweedejaars studenten, ontwikkelt en geeft trainingen
● Je bent projectmanager en evalueert en bewaakt de kwaliteit
● Je voert mogelijk je eigen afstudeeronderzoek uit

Preference for bachelor or master student No preference
Study
Field Earth Sciences / Physical Geography, Innovation, Environmental and Energy Sciences, Social Geography and Planology
Starts September
Length > 9 months
Location Utrecht
Language Dutch
Attachment Download
Compensation 400,- op basis van fulltime inzet
Application procedure

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek? Of doe je een tussenjaar en wil je veel ervaring opdoen? Meld je dan snel aan, er zijn maar twee plekken beschikbaar voor de functie van studentcoördinator. Stuur je motivatie (max. 1 A4) en CV zo snel mogelijk naar Academie van de Stad, t.a.v. Lizanne Visser, lizanne@academievandestad.nl. Heb je vragen? Bel dan 06 2110 3244.

Academie van de Stad

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

Contact
Contact Faculty of Geosciences
Erika Dijksma