Afstudeerstage waterstof transportsector (WO)

Posted on

Type Research internship
Assignment

EVConsult is een strategisch adviesbureau dat vanuit Amsterdam en Antwerpen wereldwijd werkt aan het versnellen van duurzame mobiliteit. Bij EVConsult geloven we in elektrisch vervoer, waarbij duurzaamheid, onafhankelijkheid en een schone leefomgeving voor ons centraal staan. We voorzien private en publieke partijen van strategisch advies, marktanalyses en projectmanagement op gebied van o.a. laadinfrastructuur, smart grids en duurzame energieopwekking. Iedere dag komen wij zo een stap dichterbij ons doel: 100% elektrisch vervoer. Daarbij lopen we voorop in onze markt en daar zijn we trots op. Dit betekent dat we ons continu verdiepen in de nieuwste innovaties in ons werkveld. Tijdens je afstudeerstage kun jij hier een grote bijdrage aan leveren.

Profile

Jouw onderzoek
Het verduurzamen van de transportsector staat, in tegenstelling tot personenvoertuigen, nog in de kinderschoenen. Logistieke partijen (zoals Ahold Delhaize, PostNL, DHL, etc.) zijn al wel volop bezig met het elektrificeren van de huidige vloot kleine- en middelgrote voertuigen, die ingezet wordt voor binnenstedelijk transport. Dit komt met name door nieuwe regelgeving: “steden emissievrij vanaf 2025” en omdat binnenstedelijk transport met volledig batterij-elektrische voertuigen (BEV) vandaag de dag haalbaar is door de relatief korte afstanden die afgelegd worden.
Echter, voor grotere transportvoertuigen zoals trucks of ander type transport (interstedelijk, provinciaal of landelijk transport) ligt er nog een grote uitdaging. Bieden batterij-elektrische voertuigen (BEV) hier de oplossing? Zo ja, vanaf wanneer? Of moeten we inzetten op trucks aangedreven door brandstofcel-elektrische motoren (FCEV)? En wat is daar voor nodig?
Dus om het verduurzamen van zwaar transport te versnellen is het nodig om de technische en economische haalbaarheid van het elektrificeren van deze voertuigen in kaart te brengen. Zo kunnen we laten zien welke technologie (BEV of FCEV) geschikt is per transport toepassing, en wanneer. En wat de mogelijke belemmeringen zijn, bijvoorbeeld in het beleid. Maar denk ook aan kansen, zoals het zoeken naar synergie tussen intra-stedelijk en ‘langere afstand transport’ om zo voldoende schaalgrootte voor waterstofafname te creëren, zodat de kosten omlaag kunnen.

Kortom, “Hoe ziet de Roadmap voor het elektrificeren van interstedelijk, landelijk en (inter)nationaal transport eruit richting 2030? Welke technologie, BEV of FCEV, is geschikt per transport type?”


Samen zullen we je onderzoeksvraag natuurlijk aanscherpen en afstemmen. Jouw input en creativiteit is meer dan welkom. Onze sector heeft raakvlakken met veel verschillende studiedisciplines. Denk aan (technische) bestuurs-/bedrijfskunde, natuurkunde, rechten, planologie en energie- of innovatiewetenschap. Studeer je iets anders en wil je bij ons afstuderen? Bel of mail Nicole Nan dan over de mogelijkheden via hr@evconsult.nl of 06-11130581.

Naast je onderzoek
Vier dagen in de week werk je aan je onderzoek en één dag in de week ondersteun je onze adviseurs. Niet met koffie zetten en kopietjes maken, maar met het uitvoeren van analyses en het voorbereiden van presentaties. Je organiseert seminars, workshops en andere bijeenkomsten. Rapportages werk je uit en je zorgt ervoor dat ze eenvoudig en goed te begrijpen zijn.

Preference for bachelor or master student Master students
Study
Field
Starts September
Length Between 3 and 6 months
Location Amsterdam
Language Dutch
Attachment Download
Application procedure

Onze ideale kandidaat
Je ziet kansen die anderen niet zien en gelooft in de mogelijkheden van duurzame mobiliteit en energie. En verder:
• Je volgt een WO-master.
• Je bent 4-6 maanden beschikbaar. Vanaf september dit jaar, maar afstemming is mogelijk.
• Je neemt initiatief en bent proactief.
• Je enthousiasme is aanstekelijk.

Jij krijgt van ons
Naast een stagevergoeding krijg jij de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en te helpen ons bedrijf verder uit te bouwen. Wij zijn een adviesbureau dat kwaliteit levert en een betrouwbare sparringpartner voor onze klanten is. Een hecht team van 18 collega’s die elkaar iedere dag uitdagen het beste uit zichzelf te halen. We zijn scherp en eerlijk naar elkaar, want we geloven dat we alleen op die manier tot het beste resultaat komen. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij het nummer 1 adviesbureau zijn in onze sector. Natuurlijk zijn er ook legendarische uitjes. Denk aan: zeilen bij Muiden, stappen in Antwerpen of een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel.

Enthousiast?
Dan maken we graag kennis met je! Stuur je sollicitatiebrief en cv naar hr@evconsult.nl. We zijn benieuwd naar wie je bent, waarom jij vindt dat we kennis moeten maken en wat jij EVConsult kan bieden (en wat wij jou kunnen bieden). Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Heb je nog vragen over deze vacature? Bel Nicole Nan dan gerust op 06-11130581.

EVConsult

1 September, 2018
Overtoom 60-4
1054 HK Amsterdam

Contact
Nicole Nan

Contact Faculty of Geosciences
Erika Dijksma