Onderzoek Governance – Verkiezing Beste Binnenstad

Heb jij interesse in de dynamische wereld van de huidige binnensteden en wil je een bijdrage leveren aan de ‘Verkiezing Beste Binnenstad’ van Nederland?

Dan zoeken we jou!

Tijdens de Verkiezing Beste Binnenstad strijden binnensteden in Nederland om de titel ‘Beste Binnenstad’. Deze felbegeerde titel zet binnensteden letterlijk op de kaart. In het kader van de verkiezing is onlangs de Binnenstadsbarometer ontwikkeld (raadpleegbaar: www.debestebinnenstad.nl/barometer). De Binnenstadsbarometer maakt de ontwikkeling van binnensteden inzichtelijk met behulp van data. Jij gaat aan de slag met het onderdeel ‘governance’. Aan de hand van ervaringen uit de praktijk en theorie ontwikkel je een methodiek om het niveau en de kwaliteit van de samenwerking in binnensteden inzichtelijk te maken met behulp van data. De data wordt verwerkt in de monitor die de basis vormt voor de Verkiezing Beste Binnenstad in 2020.

Platform Binnenstadsmanagement
Het Platform Binnenstadsmanagement ondersteunt en organiseert professionele samenwerking in binnensteden en centrumgebieden, met als doel het vitaal, leefbaar en economisch aantrekkelijk houden van de binnensteden. Belangrijkste doelstelling van het Platform is het uitwisselen van informatie en ervaringen tussen aangesloten deelnemers en begunstigers.

Jaarlijks worden diverse bijeenkomsten georganiseerd zoals excursies en themabijeenkomsten. Eens in de drie jaar wordt de ‘Verkiezing Beste Binnenstad’ georganiseerd. In totaal zijn ruim 70 Nederlandse en Vlaamse steden aangesloten bij het platform.

Dit zien we graag:

• Je volgt een studie op HBO- of WO-niveau
• Je hebt affiniteit met binnensteden en het onderwerp ‘governance’
• Je bent nauwkeurig en werkt zelfstandig
• Je weet van aanpakken en toont initiatief
• Je kunt je inleven in het werkveld en wilt steeds beter worden

Dit bieden we je:

• Een opdracht voor ca. 5 maanden in de periode september 2019 - januari 2020, 3 - 5 dagen per week (concrete invulling in overleg)
• Een unieke kans om werkervaring op te doen bij een dynamische organisatie in een snel veranderende branche
• Ruimte om te bouwen aan je professionele profiel
• Een open, collegiale en informele werksfeer
• Je werkt mee aan de voorbereiding voor de Verkiezing Beste Binnenstad in 2020