Stage bij adviesbureau Publieke Zaken

Type Regular internship

Publieke Zaken is een public affairs-kantoor gevestigd in Den Haag aan de Lange Houtstraat 15b. Wij adviseren organisaties in de sectoren energie, duurzaamheid, klimaat en mobiliteit over hun public affairs-strategie.

Wat bieden wij?
- Een afwisselende ervaringsplek in een klein, hecht team. Geen dag is hier hetzelfde! In korte tijd leer je alles over lobbyen, campagnes en mediastrategieën op het gebied van energie- en duurzaamheidsvraagstukken;
- Een dynamische werkomgeving, tegenover het Plein en de Tweede Kamer;
- Een gezellige en informele sfeer;
- Een passende stagevergoeding.

Wat ga je doen?
Stagiair(e)s draaien in ons team zo snel mogelijk volwaardig mee. Per september 2019 heeft ons team versterking nodig van iemand met affiniteit voor energie, klimaat en/of duurzaamheid én nationale en/of lokale politiek. In eerste instantie zul je je vooral bezighouden met het analyseren van debat en besluitvorming in de gemeente, provincie en het nationale parlement op het gebied van energie en klimaat en onze klanten advies geven. Met Prinsjesdag in aantocht staat er een drukke en interessante periode voor de boeg!

Daarnaast is er ruimte om mee te kijken bij de andere werkzaamheden op kantoor. Aan het eind van de stage heb je een goed beeld van het werk van een public affairs-adviseur en kun je wat zinnigs zeggen over één van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd: de energietransitie.

Publieke Zaken is een snelgroeiend adviesbureau. Mocht de samenwerking goed bevallen bestaat nadrukkelijk de mogelijkheid om te blijven voor een langer dienstverband.

- Je bent een HBO of WO-student in de laatste fase van zijn of haar studie, of net afgestudeerd;
- Je hebt affiniteit met politiek, media en samenleving;
- Je hebt interesse in vraagstukken op het gebied van energie, duurzaamheid en klimaat;
- Je bent communicatief vaardig, analytisch sterk en zelfstandig;
- Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels

Preference for bachelor or master student No preference
Field Earth Sciences / Physical Geography, Innovation, Environmental and Energy Sciences, Social Geography and Planology
Location Den Haag

Interesse? Stuur een motivatiebrief en je cv naar thomas@publiekezaken.eu
Kijk voor meer informatie verder op onze website of bel Thomas (06-27319856).

Publieke Zaken

Lange Houtstraat 15b